BOOMKWEKERIJ MEIJS - HEESCH

 

English Deutsch Franšais NL

 

laanbomen
vormbomen
Solitairbomen
Karakterbomen
Sierbomen

Omhoog

 

Vormbomen

Op de kwekerij wordt een groot aantal bomen opgekweekt tot vormboom. Met de toenemende vraag naar bomen voor een speciaal doel worden deze bomen gevormd. Extra aandacht gaat daarbij uit naar goed ontwikkelde vormbomen die het uiteindelijke karakter al volledig in zich hebben, zodat het beoogde doel direct wordt bereikt.

dakplataan

 

Hoewel niet alle boomsoorten geschikt zijn om als vormboom te gebruiken, beschikken wij over een zeer breed sortiment in deze categorie. Jarenlange teelt maakt dat er keuze is tussen jonge, pasgevormde bomen, maar ook reeds volwassenen exemplaren.

leilindes

Met de toepassing van vormbomen is het mogelijk om op soms welhaast onmogelijke plaatsen een prachtige groene aankleding te realiseren.

 

Voorbeelden van vormbomen zijn:

Dakbomen               

Hierbij zijn Plataan, Sierpeer, Moeraseik, Moerbei, Linde, Haagbeuk en roodbladige Esdoorn de belangrijkste soorten.

Leibomen

Linde, Plataan, Beuk, Haagbeuk en Sierpeer vormen hier de meest gebruikte variŰteiten.

 

Blokbomen

Linde, Beuk en Haagbeuk zijn de daarbij de meest gebruikte soorten.

Bolvormige bomen

Bolvormige bomen zijn er in een reeks van variŰteiten, zoals Esdoorn, Es, Acacia, Catalpa en Sierkers. Maar ook Pluim-Es, Moeraseik, Plataan en gevormde Sierappels behoren tot de onomstreden toppers.

Kandelabervorm

Van een aantal soorten kweken wij kandelabervormen. Speciaal Linde, Plataan en Kastanje worden hiervan op grotere schaal gekweekt.

catalpa bol

 

 

Voor bedrijf- en productspecifieke vragen kunt u hier de contactgegevens vinden. Voor vragen of opmerkingen over deze website kunt u een e-mailbericht verzenden aan plantjemeijs@hotmail.com. Laatst bijgewerkt: 19 maart 2005