Boomkwekerij Meijs

Boomkwekerij Meijs kweekt vanaf 1970 laan-, park- en sierbomen in een groot assortiment. Thans vindt de productie plaats op een oppervlakte van 50 hectare. Een team van goed opgeleide medewerkers staat garant voor een kwaliteitsproduct.

Over Meijs bomen

Op een oppervlakte van 50 hectare worden laan-, park- en sierbomen gekweekt in een groot assortiment. Ook voor de teelt van solitair bomen en ‘karakterbomen’ is er ruime aandacht. Een deskundig team van medewerkers zorgt voor de opkweek van de bomen, waarbij een zeer belangrijk deel van de vermeerdering op de kwekerij plaatsvindt.

Wij staan voor kwaliteit

De bomen worden gekweekt op humeuze zandgrond waardoor een fijn en goed vertakt wortelstelsel ontstaat. De bomen worden regelmatig verplant en/of rond gestoken, zodat de bomen een extra goede wortelpruik hebben.

Met moderne rooimachines worden de bomen al dan niet met kluit gerooid, waarmee kluitdiameters van 40 tot 250 cm kunnen worden gemaakt. Dit stelt ons in staat bomen te leveren van 8-10 cm tot groter dan 100 cm stamomvang.

Tijdens de teelt wordt nagenoeg uitsluitend gebruikgemaakt van natuurlijke meststoffen (vaste mest). Mechanische onkruidbestrijding behoort eveneens tot de standaardprocedure, waardoor onze kweekwijze natuurvriendelijk mag worden genoemd.

Jaarlijks worden een groot aantal vormbomen gekweekt. Voor het snoeien van de bomen beschikken wij over diverse hoogwerkers die een bereik hebben tot 17 meter, zodat ook de grote solitair gekweekte bomen goed kunnen worden gevormd.
Voor de transport van de bomen kunnen wij naast ons eigen transport ook speciaal transport inhuren.