Deskundig advies

Onze vakbekwame medewerkers staan voor u klaar met deskundig advies over de boomkeuze, uitleg over het aanplanten en tips over de verzorging.  Voor meer informatie kunt u ons vrijblijvend benaderen.

Kennis delen

 Wanneer u de bomen bij ons op de kwekerij komt bekijken bent u ervan verzekerd dat deze grotendeels biologisch geteeld zijn. Onze laan- en sierbomen worden met zorg en vakmanschap opgekweekt in onze eigen boomkwekerij, waardoor we in staat zijn om het hele jaar door de klant te voorzien van bomen met de juiste prijs-kwaliteitsverhouding. Wij helpen u graag met het zoeken naar de geschikte boom voor uw tuin.  Daarnaast bieden wij ook beplantingsplannen voor complete tuinen.

 • Beplantingsplan
  Naast het leveren van het plantmateriaal kunnen wij de klant ook ontzorgen als het gaat over het op de juiste wijze planten van het geleverde groen. Graag helpen wij bij het maken van de juiste keuze voor de tuin en maken desgewenst samen met de klant gratis een eenvoudig beplantingsplan.
 • Kwekerij
  Voor het maken van de juiste keuze is het desgewenst ook mogelijk om planten rechtstreeks op de kwekerij uit te merken.
 • Opgekweekt
  Speciaal voor de ongeduldige klant beschikken wij op de kwekerij over een groot aantal ‘volwassen’ bomen die reeds 10 tot 20 jaar zijn opgekweekt.

 • Bomen planten
  1 november start bij ons het plantseizoen. Bomen in het najaar geplant slaan aanmerkelijk beter aan. Eind april is het plantseizoen voor de meeste bomen voorbij. Met kluit of zonder kluit? Bomen met kluit slaan makkelijk aan. Voor een aantal soorten is het een absolute eis en kan zonder kluit planten alleen op een teleurstelling uitdraaien.

 • Drainage
  Diverse vormen van drainage is een mogelijkheid om problemen te voorkomen, laat u goed voorlichten. Wortels hebben lucht nodig om goed te functioneren. Beluchtingsdrains kunnen daar een goede bijdrage aan leveren en kunnen in droge tijden gebruikt worden als gietdrains. Plant uw boom nooit dieper dan hij stond op zijn vroegere standplaats. Kluitbomen, liefst met de bovenkant van de kluit, iets boven de grond. Compost, potgrond en turfproducten zijn in het algemeen niet aan te raden om direct in het plantgat bij de wortels van de boom te doen. Vraag naar een deskundig advies.

 • Boompaal
  Plaats een boompaal liefst aan de westzijde van de boom en bevestig deze met een goede boomband. Voor grote bomen worden vaak drie boompalen gebruikt.